Grieķijā trešdien notikušas sadursmes starp policiju un demonstrantiem, kuri piedalījušies vispārējā streikā pret valdības ārkārtas pasākumiem ekonomikas glābšanai, vēsta BBC.

Atēnās, kur uz mītiņu pulcējušies aptuveni 25 000 cilvēku, policija pielietojusi asaru gāzi pret aptuveni 50 manifestantu grupu.

Kopumā protesta mītiņš noritējis mierīgi, taču, pēc policijas informācijas, jauniešu grupas metušas ar akmeņiem un demolējušas veikalu skatlogus.

Trīs cilvēki tika arestēti.

Kā ziņots, trešdien Grieķijā tika paralizēta transporta satiksme. Tika pārtraukta lidmašīnu izlidošana lidostās, apturēta prāmju satiksme starp salām, nekursēja vilcieni un autobusi. Atēnās un citās pilsētās nestrādāja metro.

Visā valstī tika slēgtas valsts iestādes, kā arī vairākums skolu un universitāšu. Savukārt medicīniskā palīdzība tiek sniegta tikai ārkārtas gadījumos.

Uz 24 stundām darbu pārtrauca arī žurnālisti, tāpēc radio un televīzijā atcelti ziņu raidījumi.

Kā vēstīts, iepriekš Grieķijas valdība paziņojusi par algu samazināšanu valsts sektorā, virknes nodokļu atvieglojumu atcelšanu un degvielas nodokļa palielināšanu. Tiek izskatīta iespēja palielināt arī pievienotās vērtības nodokli (PVN), kas pašlaik veido 19%.

Grieķijas premjerministrs Georgs Papandreu jau paziņoja, ka izprot streikotāju prasības, taču to izpildei valstī "vienkārši nav naudas". Pērn budžeta deficīts Grieķijā pārsniedza 12% no iekšzemes kopprodukta (IKP), kas ir četrreiz vairāk nekā eirozonā noteiktā norma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!