Grieķija otrdien izteikusi protestu Austrijai par tās izslēgšanu no plānotās desmit valstu tikšanās par imigrantu ceļu cauri Balkāniem uz Eiropu.

"Ar šo vienpusējo un nebūt ne draudzīgo soli pret mūsu valsti tiek mēģināts, Grieķijai klāt neesot, pieņemt lēmumus, kas tieši ietekmē Grieķiju un Grieķijas robežas," paziņoja Grieķijas Ārlietu ministrija.

Austrija trešdien uzaicinājusi uz tikšanos iekšlietu un ārlietu ministrus no Albānijas, Bosnijas, Bulgārijas, Horvātijas, Kosovas, Maķedonijas, Melnkalnes, Serbijas un Slovēnijas.

Grieķija uz tikšanos nav uzaicināta un pārmet Austrijai negatīvu ietekmi uz centieniem rast kopīgu Eiropas atbildi uz nekontrolētās imigrācijas krīzi.

Austrija ir pievienojusies tā sauktajam Višegrādas četriniekam - Čehijai, Polijai, Slovākijai un Ungārijai, kas grib noslēgt imigrantu ceļu caur Balkāniem no Grieķijas, kuru tās apsūdz nespējā aizsargāt ES ārējās robežas.

Vīne pagājušajā nedēļā ieviesa dienas kvotas uzņemamo patvēruma pieteikumu skaitam, raisot Eiropas Savienībā (ES) bažas par domino efektu citās valstīs imigrantu Balkānu maršrutā.

Simtiem afgāņu jau iestrēguši Grieķijā pēc tam, kad Maķedonija pēc Vīnes lēmuma nedēļas nogalē atteicās tos laist tālāk uz Ziemeļeiropu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!