Foto: AP/Scanpix

Grieķija centīsies mazināt sašķeltību starp Eiropas Savienību (ES) un Krieviju jautājumā par konfliktu Ukrainā, ceturtdien paziņojis Grieķijas jaunais ārlietu ministrs Niks Kocijs.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu pārstāvji Grieķijas iebildumu dēļ trešdien nespēja panākt konsensu jautājumā par jaunu sankciju noteikšanu Krievijai. Šodien ES pārstāvji tiekas atkal.

Kocijs neatklāja, vai Grieķija atbalstīs sankciju palielināšanu pret Maskavu.

"Grieķija strādā pie miera un stabilitātes atjaunošanas Ukrainā un vienlaikus (..), lai novērstu nesaskaņas starp Eiropas Savienību un Krieviju," žurnālistiem norādīja Kocijs.

Diplomātiskie avoti ziņo, ka Grieķija līdz šim atteikusies atbalstīt paziņojuma projektu, kurā ierosināts papildināt "melno sarakstu" ar jaunu personu vārdiem, pagarināt sankcijas līdz septembrim un strādāt pie jauniem ekonomiskajiem pasākumiem.

Grieķijas jaunā premjerministra Alekša Cipra (attēlā pa labi) birojs šonedēļ pauda neapmierinātību, ka ES līderu aicinājums noteikt Krievijai tālākus ierobežojošus pasākumus nav ticis saskaņots ar Grieķiju.

Kreiso ekstrēmistu partija SYRIZA, kas svētdien uzvarēja Grieķijas parlamenta vēlēšanās, tiek uzskatīta par Maskavai izteikti draudzīgu politisko spēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!