Grieķijas parlamentārā komiteja trešdien nespēja vienoties par bijušā ministra izdošanu tiesāšanai par kukuļņemšanu, atstājot galīgā lēmuma pieņemšanu parlamentam pilnā sastāvā, kas var novest pie valdības krišanas un pirmstermiņa vēlēšanām.
Sagaidāms, ka parlamentā, kur konservatīvā valdība balstās uz vienas vietas vairākumu, balsojums notiks nākamajā nedēļā.

Ja opozīcijai piebiedrosies kaut viens valdošās partijas deputāts, premjerministram Kostam Karamanlim nāksies izsludināt ārkārtas vēlēšanas, kas, visticamāk, notiks vienlaikus ar Eiropas Parlamenta vēlēšanām 7.jūnijā.

Kārtējās vispārējās vēlēšanas Grieķijā, kuru satricinājusi ekonomiskā krīze un sociālie nemieri, paredzētas tikai pēc diviem gadiem.

Bijušais Egejas jūras lietu ministrs un valdošās Jaunās demokrātijas partijas deputāts Aristotelis Pavlidis savu vainu viņam izvirzītajās apsūdzībās noliedz.

Tikmēr kāds kuģu īpašnieks apgalvo, ka Pavlida palīgs no viņa pieprasījis kukuli, lai saņemtu līgumu par valsts subsidētās prāmju satiksmes nodrošināšanu starp Egejas jūras salām.

Tajā pašā laikā aptaujas liecina, ka sabiedrība tāpat kā valdība nevēlas pirmstermiņa vēlēšanas laikā, kad valsti pārņēmusi dziļa ekonomiskā krīze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!