Foto: AP/Scanpix

Grieķijā apcietināts un oficiāli par bērna nolaupīšanu pirmdien apsūdzēts čigānu pāris, pie kura reida laikā pagājušajā nedēļā policija atrada aptuveni četrus gadus vecu blondu meitenīti, vēsta raidsabiedrība BBC.

Čigānu pāris, kas pirmdien stājās tiesas priekšā, identificēts kā 40 gadus vecā Elefterija Dimopoulu un 39 gadus vecais Kristoss Salliss. Pie viņiem pagājušajā nedēļā policija atrada gaišmataino Mariju, kura acīmredzami nebija pāra bioloģiskais bērns. To apstiprināja arī DNS analīzes.

Likumsargi, kuri reidā čigānu apmetnē meklēja ieročus un narkotikas, uzreiz pamanījuši nesakritību, ka čigānu pārim ir bērns ar blondiem matiem, zaļām acīm un gaišu ādas krāsu. Tāpat nesakritības konstatētas ģimenes dokumentos.

Čigānu pāris uzstāj, ka bērnu ieguvuši likumīgi – uzreiz pēc meitenītes dzimšanas to viņiem atdevusi bioloģiskā māte, kas pati nav varējusi pēcnācēju uzturēt. Vietējās čigānu kopienas pārstāvji apgalvo, ka vecāki audžubērnu ir mīlējuši un izturējušie labāk kā pret bioloģisko atvasi.

Tikmēr sociālie dienesti uzskata, ka meitenīte varētu būt nolaupīta un izmantota ubagošanai, vai pat iesaistīta prostitūcijas tīklā. Ģimenei dažādos dokumentos bijis uzrādīts dažāds bērnu skaits, bet vecāki ik pa laikam mainījuši liecības par to, kā tikuši pie Marijas. Sievietes stāstītais liecina, ka viņai dzimuši seši bērni 10 mēnešu laikā.

Policija bērna īstās identitātes noskaidrošanai ir lūgusi starptautiskās policijas aģentūras "Interpol" palīdzību, jo, iespējams, mazulis nolaupīts kādā citā Eiropas valstī - viņas ārējās pazīmes liecina, ka tās varētu būt Ziemeļeiropas vai Austrumeiropas valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!