Foto: AFP/Scanpix
Gaisa satiksmes kontrolieri Grieķijā svētdien bija iecerējuši sākt četru dienu streiku, kas varētu izraisīt aviosatiksmes pārrāvumu. Taču pēc tikšanās ar transporta ministru streiks tomēr atcelts.

24 stundu streiks bija plānots svētdien, pirmdien, trešdien un ceturtdien.

Grieķijas Gaisa satiksmes kontrolieru arodbiedrība sestdienas vakarā paziņoja, ka transporta ministrs Hrists Spirdzis ir apsolījis grozīt likumprojektu par Civilās aviācijas pārvaldes reorganizāciju.

Vēstīts, ka saistībā ar gaidāmo streiku, Grieķijas lielākā lidsabiedrība "Aegean" un tās meitaskompānija "Olympic Air" iepriekš paziņoja, ka svētdien ir atcelti visi paredzētie reisi.

Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" paziņoja, ka atcelti 110 sestdien un svētdien paredzēti reisi. Tā aicināja Eiropas Komisiju iesaistīties, lai "novērstu tamlīdzīgus gaisa satiksmes kontrolieru streikus nākotnē, kas miljoniem Eiropas pilsoņu un viņu ģimenes locekļiem izjauc ceļojumu plānus".

Grieķijas Gaisa satiksmes kontrolieru arodbiedrība trešdien paziņoja, ka protestē pret likumprojektu, kas paredz reorganizēt Grieķijas civilās aviācijas pārvaldi. Tā apsūdz Grieķijas valdību par reformu plāniem, kas Grieķijas Civilās aviācijas pārvaldei atņemtu administratīvās funkcijas, pirms tam nekonsultējoties ar arodbiedrību.

Grieķijas transporta ministrs Hrists Spirdzis ir apsūdzējis arodbiedrību par "streika rīkošanu bez konkrētām prasībām" un ar "politiskiem motīviem".

Viņš paziņoja, ka ir atvērts sarunām ar arodbiedrību.

Ierosināto reformu, kuras Grieķijai pieprasa starptautiskie aizdevēji, apstiprinājums parlamentā gaidāms nākamnedēļ.

Reformas ir viens no vairākiem pasākumiem, kuri jāīsteno Grieķijas valdībai, lai saņemtu 2,8 miljardu eiro glābšanas aizdevuma daļu no starptautiskajiem kreditoriem, uz kuru palīdzību valsts paļaujas kopš 2010. gada, kad nebija tālu no bankrota.

No starptautiskās lidostas "Rīga" uz Atēnām gaisa satiksmi nodrošina Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!