Foto: AP/Scanpix
Grieķijas labēji centriskas partijas "Jaunā demokrātija" līderis un iespējamais premjerministra amata kandidāts Antoniss Samarass sola, ka, uzvarot parlamenta vēlēšanās, masveidā izsūtīs no valsts nelegālus imigrantus, ziņo aģentūra "RIA Novosti".

"Robežu apsargāšana, nelegālo imigrantu uzturēšanās centru izveide, kopīgā Eiropas politika attiecībā uz nelegālajiem imigrantiem un viņu masveida izsūtīšana," šādus savas partijas programmas nostādnes Samarass paziņoja ceturtdien Atēnās notikušajā mītiņā.

Samarss arī solīja atcelt 2009.gadā pieņemto likumu, kas ļauj iegūt pilsonību Grieķijā dzimušiem imigrantu bērniem, ja viņu vecāki legāli nodzīvojuši valstī piecus gadus vai bērni absolvējuši Grieķijas skolu. Labēji vairākkārt uzsvēruši, ka Grieķijas pilsonība jāpiešķir tikai grieķiem.

Grieķijā svētdien notiks ārkārtas parlamenta vēlēšanas. Samarasa partija socioloģiskajās aptaujās ieņem pirmo vietu, lai gan atbalsts tai nav pietiekams, lai izveidotu vienas partijas valdību.

Katru gadu simtiem tūkstošu nelegālo imigrantu cenšas iekļūt Grieķijas teritorijā. Precīzs nelegālo imigrantu skaits Grieķijā nav zināms, norāda aģentūra. "Nelegāļiem" bieži vien nav darba, nav pieejami veselības aprūpes pakalpojumi, nav mājokļa un iztikas līdzekļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!