Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Simtiem Grieķijas veselības aprūpes darbinieku otrdien protestējuši pret darba apstākļiem un darbinieku trūkumu valsts slimnīcās jaunā koronavīrusa pandēmijas laikā.

Protestētāji slimnīcā "Evangelismos" Atēnās pieprasīja palielināt darbinieku skaitu, paplašināt Covid-19 pārbaužu veikšanu un papildināt slimnīcas aprīkojumu.

Policija centās iekļūt slimnīcas pagalma, kur notika demonstrācija, bet protestētāji atspieda policistus atpakaļ, novēroja ziņu aģentūras AFP fotogrāfs.

Līdzīga demonstrācija notika arī galvenajā slimnīcā Larisā, liecina telekanāla ERT ziņotais.

Atēnu Vulas slimnīcas ārstu arodbiedrības vadītāja Despina Tosonidu, sacīja, ka mediķi vēlas ne tikai darbinieku skaita palielināšanu, bet arī privāto klīniku intensīvās terapijas nodaļu rekvizēšanu uz pandēmijas laiku.

Uz Grieķijas veselības aprūpes sistēmu smagas sekas atstāja finanšu krīze, kas valstī ilga no 2010.gada līdz 2018.gadam, un starptautisko aizdevēju pieprasītie taupības pasākumi.

Cīņā ar jaunā koronavīrusa pandēmiju valdība piedāvājusi klīnikām 30 miljonus eiro un paziņojusi, ka uz īstermiņa līgumiem pieņems darbā 2000 ārstu un 2000 medmāsu.

"Šie pasākumi ir piliens okeānā," uzskata Tosonidu, uzsverot, ka slimnīcu sistēmai nepieciešami papildus 30 000 ārstu uz pastāvīgiem līgumiem.

Viņa sacīja, ka slimnīcām trūkst arī aizsargaprīkojuma un netiek pietiekami plaši veiktas Covid-19 pārbaudes.

"Vairums pārbaužu pašreiz tiek veiktas privātajās slimnīcās par 150 līdz 300 eiro gabalā," sacīja Tosonidu.

Grieķijā reģistrēti 1755 inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu un 81 nāves gadījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!