Grieķijas ārlietu ministrs Georgs Papandreu, kurš ieradies vizītē Dienvidslāvijas galvaspilsētā Belgradā, ceturtdien aicinājis Dienvidslāviju sarīkot brīvas un taisnīgas vēlēšanas, kā arī sākt atjaunot normālas attiecības ar pārējām Eiropas valstīm.
"Jums jānodibina normālas attiecības ar Eiropu.. Eiropas vidū nevajadzētu būt izolētai valstij," pēc sarunām ar Dienvidslāvijas ārlietu ministru Živadinu Jovanoviču žurnālistiem teica Papandreu.

Papandreu ir NATO valsts vienīgā augsta ranga amatpersona, kas apmeklējusi Belgradu kopš pagājušajā gadā notikušā Kosovas konflikta. Viņš norādīja, ka pasaule septembrī sekos Dienvidslāvijā gaidāmajām prezidenta un parlamenta vēlēšanām.

Eiropa sagaida, "pirmkārt, brīvu un taisnīgu vēlēšanu procesu," sacīja Papandreu. "Pasaule [jūs] novēros," viņš brīdināja.

Grieķijas ārlietu ministrs arī uzsvēra, ka jābūt "gribai pieļaut pārmaiņas.. spējai bez atriebības sadzīvot ar reģionā notiekošajām pārmaiņām".

Papandreu Belgradā bija ieplānota tikšanās ar Dienvidslāvijas prezidentu Slobodanu Miloševiču, Serbijas prezidentu Milanu Milutinoviču un opozīcijas izvirzīto prezidenta kandidātu Vojislavu Kostunicu.

Rietumvalstis pret Dienvidslāviju noteikušas sankcijas, jo 90.gados, sabrūkot vecajai sociālistiskajai federācijai, Belgradas vainas dēļ izcēlās vairāki asiņaini konflikti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!