Foto: AFP/Scanpix

Grieķijas policija ceturtdien ieņēmusi protestētāju okupēto valsts raidsabiedrības ERT ēku Atēnās un arestējusi vismaz četrus bijušos ERT darbiniekus, ziņo mediji.

ERT darbinieku arodbiedrības pārstāvis Niks Cimbids ziņu aģentūrai AFP apstiprināja, ka ticis arestēts, un valstij piederošā Atēnu Ziņu aģentūra vēsta, ka policisti aizveduši vēl trīs bijušos ERT darbiniekus.

Policija pārmeklējusi visas ēkas telpas un atstūmusi atpakaļ aptuveni 200 protestētāju, kas bija sapulcējušies ārpus ERT biroja.

ERT darbinieki bija okupējuši raidorganizācijas ēku kopš 11.jūnija, kad Grieķijas valdība negaidīti paziņoja par ERT slēgšanu, atstājot bez darba aptuveni 2600 cilvēku.

Raidorganizācijas slēgšana izraisīja plašu sašutumu gan pašu mājās, gan ārvalstīs un gandrīz noveda pie Grieķijas valdības krišanas.

Apgalvojot, ka ERT uzturēšana ik gadu izmaksā valstij līdz pat 300 miljoniem eiro, premjerministrs Antonis Samars ir atteicies atjaunot raidorganizācijas darbību tās agrākajā formā.

Samara administrācija ķērusies pie jaunas raidsabiedrības NERIT veidošanas, bet paredzams, ka tā sāks raidīt ne agrāk kā 2014.gadā.

Atsakoties samierināties ar valdības lēmumu, bijušie darbinieki turpināja pārraidīt no okupētās ERT ēkas, kamēr starpposmā līdz NERIT atklāšanai izveidotais pagaidu telekanāls kopš jūlija vidus raida no blakus studijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!