Foto: AP/Scanpix

Grieķijas policija meklē četrus gadus vecas čigānu pārim atņemtas blondas meitenītes (attēlā) bioloģiskos vecākus. Sociālo dienestu amatpersonas izsaka aizdomas, ka bērns ir nolaupīts pirms vairākiem gadiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Policija bērnu atrada pagājušajā nedēļā, kad ar nolūku meklēt ieročus un narkotikas ieradās reidā kādā čigānu apmetnē Grieķijas centrālajā daļā.

Likumsargi uzreiz pamanījuši nesakritību, ka čigānu pārim ir bērns ar blondiem matiem, zaļām acīm un gaišu ādas krāsu. Tāpat nesakritības konstatētas ģimenes dokumentos, līdz DNS analīzes sniedza galīgu apliecinājumu, ka četrus gadus vecā Marija nav pāra bioloģiskais bērns.

40 gadus vecajai sievietei un 39 gadus vecajam vīrietim jau pirmdien jāstājas tiesas priekšā aizdomās par mazuļa nolaupīšanu un viltotu dokumentu lietošanu. Čigānu pāris uzstāj, ka bērnu ieguvuši likumīgi – uzreiz pēc meitenītes dzimšanas to viņiem atdevusi bioloģiskā māte, kas pati nav varējusi pēcnācēju uzturēt. Vietējās čigānu kopienas pārstāvji apgalvo, ka vecāki audžubērnu ir mīlējuši un izturējušie labāk kā pret bioloģisko atvasi.

Tikmēr sociālie dienesti uzskata, ka meitenīte varētu būt nolaupīta un izmantota ubagošanai, vai pat iesaistīta prostitūcijas tīklā. Ģimenei dažādos dokumentos bijis uzrādīts dažāds bērnu skaits, bet vecāki ik pa laikam mainījuši liecības par to, kā tikuši pie Marijas. Sievietes stāstītais liecina, ka viņai dzimuši seši bērni 10 mēnešu laikā.

Policija bērna īstās identitātes noskaidrošanai ir lūgusi starptautiskās policijas aģentūras "Interpol" palīdzību, jo, iespējams, mazulis nolaupīts kādā citā Eiropas valstī - viņas ārējās pazīmes liecina, ka tās varētu būt Ziemeļeiropas vai Austrumeiropas valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!