Grieķijas tiesu izpildītāji aprakstījuši Gētes institūta ēku Atēnās un gatavojas aprakstīt vēl vairākus Vācijas valdības īpašumus, lai pārdotu tos izsolē.
Šādi Grieķija plāno iegūt līdzekļus kompensācijai par nacistu nodarījumiem Otrā pasaules kara laikā, ziņo vācu prese. Saskaņā ar Grieķijas tiesas lēmumu Vācijai jāsamaksā 56 miljoni vācu marku (ap 16 miljoniem latu) par SS karaspēka 1942.gadā sarīkoto izrēķināšanos ar Distomonas ciemata iedzīvotājiem.

Pārdodot Gētes institūta un pēc tam arī Vācijas vēstniecības un vācu skolas ēkas Atēnās, tiesa plāno saņemt vismaz daļu no šiem līdzekļiem, jo par sprieduma izpildi valstu līmenī nekāda vienošanās nav panākta.

Vācijas Ārlietu ministrija izteikusi asu protestu pret Grieķijas tiesas darbību, norādot, ka tā neatbilst starptautiskajām tiesībām un var nopietni apdraudēt abu valstu līdzšinējās labās attiecības. Pagaidām savu apstiprinājumu tiesas lēmumam nav devusi Grieķijas Tieslietu ministrija un starptautisko attiecību speciālisti domā, ka tā, visdrīzāk, apturēs sprieduma izpildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!