Vides aizsardzības organizācijas "Pasaules Dabas fonds" pārstāvji ir norādījuši, ka paies vismaz 20 gadi, kamēr Grieķijas mežu ugunsgrēku izpostītajās teritorijās atkal atjaunosies iepriekšējie vides apstākļi, raksta BBC. Ugunsgrēku nodarītais posts ietekmējis arī vairākas retas dzīvnieku sugas, tajā skaitā bruņurupučus un ķirzakas, tomēr patiesie postījumu apmēri līdz šim vēl nav aprēķināti.
Atgādināsim, ka plašajos mežu ugunsgrēkos Grieķijā šovasar gāja bojā 67 cilvēki un tika iznīcināti gandrīz 200 000 hektāri meža un pļavu. Grieķijas valdība daudzu ugunsgrēku uzsākšanā vaino ļaunprātīgos dedzinātājus, kas tādējādi vēlējās attīrīt zemi būvniecībai vai citām vajadzībām.

Ugunsnelaimes sākās pēc diviem karstuma viļņiem, kas skāra reģionu, jo to laikā temperatūra sasniedza 46 grādus pēc Celsija skalas un meži kļuva ārkārtīgi sausi un ugunsbīstami.

Pasaules Dabas fonda pārstāvji norāda, ka vairāk nekā puse iznīcināto platību bija dabas rezervāti, un tagad nepieciešams ļoti ilgs laiks, lai dabas apstākļi atjaunotos. Sākotnēji izdegušajās teritorijās ieviesīsies zāle un zemie augi, savukārt mežu veidošanās prasīs daudz vairāk laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!