Piektdien notikušajā terora aktā Čečenijas galvaspilsētā Groznijā ir gājuši bojā 39 cilvēki un 152 ievainoti, sestdienas rītā informēja ziņu avots Čečenijas promaskaviskās valdības Ārkārtas situāciju ministrija, precizējot upuru un ievainoto skaitu.

Ziņu avots piebilda, ka starp bojā gājušajiem ir septiņi republikas promaskavisko spēka struktūru pārstāvji.

Savukārt informēta persona promaskaviskajā Čečenijas Iekšlietu ministrijā paziņoja aģentūrai "Interfax", ka terora aktā gājuši bojā seši un ievainoti divi šai ministrijai pakļauto institūciju darbinieki, nogalināti divi un ievainoti deviņi promaskaviskās Tieslietu ministrijas darbinieki, kā arī ievainoti divi Krievijas Federālā drošības dienesta darbinieki.

Glābēji piektdien izvilka no drupām piecus izdzīvojušos un sestdienas rītā atsāka pārmeklēt gruvešus.

Promaskaviskās Iekšlietu ministrijas pārstāvis paziņoja, ka terora aktā bojā gājušo vairākums ir čečeni.

Terora aktu Groznijā organizējuši Abu al Valids un Šamils Basajevs

Sprādzieni sarīkoti pēc arāba Abu al Valida un čečenu separātistu komandiera Šamila Basajeva rīkojuma, piektdien paziņoja Pretterorisma operāciju Ziemeļkaukāzā reģionālā operatīvā štāba oficiālais pārstāvis pulkvedis Iļja Šabalkins.

Pēc viņa teiktā, terora akts organizēts, izmantojot finansiālo palīdzību, ko čečenu separātistu kaujinieki saņem no vairākām arābu valstīm.

Intervijā Krievijas Pirmajam televīzijas kanālam Šabalkins apstiprināja, ka pirms kāda laika tiesībsargājošās institūcijas saņēmušas informāciju par to, ka islāma organizācijas "Brāļi musulmaņi" pārstāvis al Valids ticies ar Basajevu, un šajās sarunās izvirzīts mērķis sarīkot lielus terora aktus Groznijā un Čečenijas rajonu centros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!