Foto: stock.xchng
Gruzijā 132 gadu vecumā mirusi sieviete, kas, kā apgalvoja Gruzijas amatpersonas, ir vecākais cilvēks pasaulē.

Antisa Hvičava dzimusi Gruzijas rietumos 1880.gada 8.jūlijā. Saskaņā ar oficiālajiem dokumentiem Hvičava bijusi tējas lapu un kukurūzas lasītāja, aizgājusi pensijā 85 gadu vecumā 1965.gadā un kopš tā laika dzīvoja mazā kalnu namiņā.

Gruzīnietes vecumu nevar apliecināt ar dzimšanas apliecību, jo šis dokuments, tāpat kā daudzi citi pagājušajā gadsimtā, pēc Krievijas Impērijas sabrukuma pazuda revolūciju un pilsoņu karu laikā.

Taču Hvičavas vecums tiek apliecināts, uzrādot divus Padomju Savienības laika dokumentus. Hvičavas vecumu apliecina arī daudzas citas amatpersonas, sievietes kaimiņi, draugi un ģimene.

Gruzijas varas iestādes bija vērsušās arī pie Ginesa Pasaules rekordu grāmatas redakcijas, lai Hvičava tiktu atzīta par pasaules vecāko iedzīvotāju, tomēr tas nenotika.

Gruzijā nereti cilvēki vilto savu vecumu, lai priekšlaikus sāktu saņemt pensiju un citus pabalstus, kas pienākas gados vecākiem cilvēkiem. ASV bāzētā Gerontoloģijas pētījumu grupa (GRG) iepriekš paziņoja, ka gadījumā, ja Hvičavas dzimšanas dati ir patiesi, viņa savu dēlu ir dzemdējusi 60 gadu vecumā.

Nav oficiālas starptautiskas organizācijas, kas apkopotu informāciju par pasaules vecākajiem iedzīvotājiem, bet GRG, kas apkopo datus par cilvēkiem visā pasaulē , kuri sasnieguši 110 gadu vecumu, norāda, ka no apmēram 70 cilvēkiem, kas iekļauti tās sarakstos, vecākā ir 1896.gada 26.augustā dzimusī Bese Kūpera, kas mīt ASV Džordžijas štatā. 116 gadu vecā Kūpera ir iekļauta arī Ginesa Pasaules rekordu grāmatā kā pasaules vecākā iedzīvotāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!