Gruzijā arestēts Krievijas prokremliskās jauniešu organizācijas "Naši" aktīvists, kas gatavojis provokāciju uz Gruzijas un Dienvidosetijas robežas, ceturtdien pavēstīja iekšlietu ministra vietniece Eka Zguladze.
"16.aprīlī Iekšlietu ministrija arestēja Aleksandru Kuzņecovu, kurš, kā pats sacīja, ir Vladimira Putina jaunatnes organizācijas "Naši" biedrs," sacīja viceministre.

"Viņš atzina, ka ticis instruēts īstenot organizācijas aktīvistu ierašanos no Chinvali. Atbilstoši plānam provokācijai bija jānotiek brīdī, kad tiktu šķērsota administratīvā robeža. Konkrēti, bruņotajai apsardzei, kas pavadītu aktīvistus, bija jāsāk šaut. Es vēlos uzsvērt, ka aresta brīdī Kuzņecovam bija Krievijas Valsts domes deputāta vēstule," sacīja Zguladze.

Iekšlietu ministrija arī izplatījusi videoierakstu, kurā Kuzņecovs stāsta par provokācijas gatavošanu.

15.aprīlī Chinvali ieradās "Naši" aktīvisti - akcijas autobrauciena Maskava-Chinvali-Tbilisi dalībnieki. Šis brauciens, kā skaidro paši organizētāji, ir krievu, osetīnu un gruzīnu draudzības zīme. Tomēr Chinvali akcijas dalībnieki rīkojuši demonstrāciju ar lozungiem "Saakašvili - kara noziedznieks".

Gruzijas televīzijas ēterā pēdējo dienu laikā vairākkārt izskanējusi informācija, ka "Naši" aktīvisti Tbilisi gatavojas pievienoties opozīcijas protestiem.

Tbilisi varasiestādes Kuzņecovu nodos Šveices vēstniecībai, kas pēc pagājušās vasaras kara pārstāv Krievijas diplomātiskās intereses Gruzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!