Foto: AP/Scanpix
Gruzijā trešdien tika aizturēti vēl divi iepriekšējās valdības ministri, kuri tiek turēti aizdomās par finanšu nelikumībām.

Finanšu ministrijas izmeklēšanas dienests informēja, ka bijušais enerģētikas un finanšu ministrs Aleksandrs Hetaguri un bijušais izglītības un tieslietu ministrs Nika Gvaramija aizturēti saistībā ar šogad notikušo "viena miljona ASV dolāru (530 tūkstošu latu) pārskaitīšanu fiktīvai kompānijai it kā par enerģētikas uzņēmumu konsultāciju pakalpojumiem".

Šajā lietā aizturēti vēl četri cilvēki.

Kopš jaunā premjerministra Bidzinas Ivanišvili nākšanas pie varas saistībā ar aizdomām par pastrādātajiem amatnoziegumiem ir aizturēti arī bijušais aizsardzības ministrs Iraklijs Okruašvili, armijas ģenerālštāba priekšnieks Giorgi Kalandadze un vairākas augsta ranga policijas amatpersonas.

Gruzijas premjers otrdien noliedza, ka bijušo amatpersonu aizturēšanai ir politiski motīvi, un uzsvēra, ka Gruzijā tiekot atjaunots tiesiskums, nevis īstenots selektīvais taisnīgums.

Ivanišvili vadītā koalīcija "Gruzīnu sapnis" 1.oktobrī notikušajās parlamenta vēlēšanās uzvarēja prezidenta Mihaila Saakašvili partiju "Vienotā nacionālā kustība", izbeidzot tās valdīšanu, kas ilga kopš 2003.gada tā sauktās rožu revolūcijas laika.

Jaunā valdība ir solījusi labot iepriekšējās valdības pieļautās kļūdas un saukt pie atbildības vainīgos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!