Gruzijas parlaments ceturtdien apstiprināja amatos trīs ministrus, kuri stāsies demisionējušo bijušā prezidenta Eduarda Ševardnadzes sabiedroto vietā. Par valsts ministra pienākumu izpildītāju kļuvis vienu no opozīcijas līderiem Zurabs Žvanija.
Iepriekšējais valsts ministrs Avtandils Džorbenadze, kurš bija ciešs demisionējušā prezidenta Eduarda Ševardnadzes sabiedrotais, atkāpās no amata otrdien, kad prezidenta pienākumu izpildītāja Nino Burdžanadze viņu vainoja ekonomiskajā haosā valstī un 2. novembrī notikušo parlamenta vēlēšanu rezultātu viltošanā.

Valsts ministrs Gruzijā atbild par visu ministru darba koordināciju un ir otrā ietekmīgākā amatpersona valdībā pēc prezidenta. Opozīcija, kas panāca Ševardnadzes atkāpšanos, gatavojas mainīt konstitūciju un atjaunot pirms septiņiem gadiem likvidēto premjerministra amatu. Paredzams, ka to ieņems Žvanija.

Par finanšu ministru atkal kļuvis reformists Zurabs Nogaideli, kurš šajā amatā jau bija no 2000. līdz 2002. gadam, bet par iekšlietu ministru tika apstiprināts Georgijs Baramidze.

Visi trīs amatos apstiprinātie ir bijušie Ševardnadzes sabiedrotie.

Ševardnadze atkāpās no amata svētdien pēc vairākas nedēļas ilgām opozīcijas rīkotām masu demonstrācijām, kurās tika pieprasīta viņa demisija, apsūdzot Ševardnadzi parlamenta vēlēšanu rezultātu viltošanā.

Videosižeti par notikumiem Gruzijā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!