Gruzija pirmdien apsūdzēja Krievijas aģentu par mīnētas automašīnas sprādziena organizēšanu februārī, kad bojā gāja trīs policisti un vēl 15 cilvēki tika nopietni ievainoti.
Iekšlietu ministrs Vano Merabišvili neatklāja, kāpēc Krievijai būtu jāuzbrūk savam kaimiņam, taču Gruzijas amatpersonas toreiz sacīja, ka sprādziens paredzēts miera sarunu izjaukšanai ar Dienvidosetiju.

"Iekšlietu ministrija ir atrisinājusi šo terora aktu un aizturējusi aizdomās turētos," Gori pilsētā, kur pie reģionālās policijas ēkas tika uzspridzināts ar sprāgstvielām pildīts automobilis, žurnālistiem pavēstīja Merabišvili. "Mēs noskaidrojām, ka pirms pusotra gada Krievijas GRU (militārās izlūkošanas dienests) pulkvedis izveidoja diversantu vienību, kas tika apmācīta Krievijas teritorijā. Šis grupējums pastrādāja virkni terora aktu."

Merabišvili sacīja, ka Gori uzbrukušie kaujinieki aizturēti netālu no Dienvidosetijas galvaspilsētas Chinvali un viņš ticies ar Krievijas vēstnieku, lai apspriestu uzbrukumus.

"Es ceru, ka Krievijas puse izdos visus cilvēkus, kuri tiek turēti aizdomās par piedalīšanos šajos terora aktos," viņš sacīja.

Kā aģentūrai ITAR-TASS pavēstīja avots Krievijas bruņoto spēku ģenerālštābā, Krievijas puse noraida jebkādu savu saistību ar uzbrukumu.

"Gruzijas Iekšlietu ministrijas vadītāja paziņojums (..) neatbilst faktiem. Tas ir tikai mēģinājums izprovocēt reakciju un atspoguļo Tbilisi vispārēji nedraudzīgo viedokli par Maskavu," pavēstīja avots.

Krievijas aģenti jau agrāk ir nonākuši saskarsmē ar ārvalstu tiesu sistēmām. Pagājušā gada jūnijā Katarā diviem Krievijas aģentiem tika piespriests mūža ieslodzījums par bijušā Čečenijas prezidenta Zelimhana Jandarbijeva slepkavību. Vēlāk viņi tika izdoti Krievijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!