Gruzijas Iekšlietu ministrija paziņojusi par militārā apvērsuma mēģinājumu un saistībā ar to jau arestējusi augsti stāvošu virsnieku, otrdien ziņo BBC.

Gruzijas Iekšlietu ministrijas pārstāvis Šota Utiašvili paziņojis, ka ir izvirzītas apsūdzības par mēģinājumu sarīkot militāru sacelšanos un par sakariem ar Krievijas specdienestiem.

Pēc ministrijas informācijas, apvērsumu plānojuši augsti stāvoši Aizsardzības ministrijas darbinieki, kuri bijuši saistīti ar Krievijas specdienestiem. Arestēts bijušais specvienības komandieris Gija Gvaladze.

Pašlaik saistībā ar sazvērestību meklēšanā ir izsludināts iespējamie Gvaladzes līdzzinātāji – Muhrovani bāzē dislocētās specvienības komandieris Koba Otanadze un vienas no Tbilisi militārām vienībām priekšnieks Zaza Muškudiani. Kā vēl viens iespējams sazvērnieks tiek minēts bijušais aizsardzības ministrs Georgijs Karkarašvili un citi augstu stāvošie ierēdņi.

IeM pārstāvis uzsvēris, ka sazvērniekiem esot bijuši “tieši sakari ar Krieviju, viņi no tās saņēmuši rīkojumus un naudu”.

“Plāno koordinējusi Krievija, un tā minimālais mērķis bija traucēt NATO mācību rīkošanu, bet maksimālais - sākt militāro sacelšanos visā valstī,” paziņojis IeM pārstāvis.

Gruzijas aizsardzības ministrs Davids Siharulidze paziņojis, ka saistībā ar militārā apvērsuma mēģinājumu no dienesta atvaļināti Muhrovani kara bāzes komandieri, savukārt karavīriem aizliegts pamest kazarmas.

Viņš stāstījis, ka Muhrovani bāzē dislocētais bruņutransportieru bataljons otrdien paziņojis par nepakļaušanos valsts varai, un pēc tam, kad IeM paziņoja par sazvērestības atklāšanu, sācies militārais dumpis.

Muhrovani bāze atrodas tikai 30 kilometru attālumā no Gruzijas galvaspilsētas.

Trešdien Gruzijā netālu no Dienvidosetijas notika plānotas NATO mācības, pret kurām iebilda Krievija.

Savukārt “Itar – Tass”, atsaucās uz anonīmo avotu Krievijas specdienestos, kurš kategoriski noraida pret Krieviju izvirzītās apsūdzības un dēvē tos par absurdu. “Tas vienkārši ir murgs un Saakašvili režīma agonija, citādi to nevar nosaukt,” Krievijas aģentūrai atzinis anonīmais avots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!