Tbilisi negatīvi reaģējusi uz Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova izteikumiem par Gruzijā ieplānotajām NATO militārajām mācībām, pirmdien vēsta "RIA Novosti".
Pirmdien Lavrovs paziņoja, ka Krievija nesūtīs savus novērotājus uz alianses mācībām Gruzijā. Viņš arī piebilda, ka Maskava "ar citām [valstīm] neiesaka" piedalīties šajās mācībās.

NATO organizētās mācības "Cooperative Longbow 09/Cooperative Lancer 09" Gruzijā ieplānotas no 6. maija līdz 1. jūnijam. Tajās piedalīsies ap 1300 karavīriem no 19 alianses un tās partnervalstīm.

"Krievijai nav tiesību aizrādīt NATO dalībniekiem," pirmdien paziņoja Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs Davids Bakradze.

Lavrovs tikmēr uzsvēra, ka Krievija joprojām iestājas pret NATO mācībām Gruzijā. Pēc ministra vārdiem, „tā vietā, lai rīkotu mācības Gruzijā, pašreizējais Gruzijas režīms jāpiespiež pildīt savas saistības pēc Medvedeva-Sarkozī plāna".

"Mēs esam pārliecināti un sakām to visiem partneriem, ka ir bīstami izdabāt pašreizējam Gruzijas režīmam, kurš nemaz nav atteices no mēģinājumiem savas problēmas risināt militarizācijas un spēka pielietošanas ceļā," norādīja Lavrovs.

Bakradze savukārt uzsvēra, ka Maskava "pārkāpj starptautiskās tiesības". Viņš nosauca Krieviju par valsti-okupantu un ieteica Maskavai "pievērst uzmanību savu saistību izpildei".

Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs arī novērtēja Lavrova paziņojumus kā "klasiskās padomju diplomātijas turpinājumu, kad par labāko aizsardzību vienmēr tika uzskatīts uzbrukums".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!