Gruzija ārlietu ministrs Gela Bežuašvili apsūdzēja Krieviju "etnisko tīrīšanu" organizēšanā pret Gruzijas iedzīvotājiem, ziņo ārvalstu masu mediji.
Gruzijas ārlietu ministrijas nosauca Krievijas sankcijas par "kontrproduktīvām". Viņš nosodīja vairāk nekā 150 gruzīnu deportēšanu no Krievijas, kas notika piektdien.

"Tā nav vienkārši ksenofobija. Tās ir etniskās tīrīšanas maigā formā," sacīja ministrs.

Jau ziņots, ka piektdien Krievija ir deportējusi desmitiem gruzīnu, un tas noticis laikā, kad abas valstis iesaistījušās nesaskaņās par četru Krievijas militārpersonu aizturēšanu, kuras tika apsūdzētas par spiegošanu, informē ārvalstu prese.

Tiek ziņots, ka vismaz 130 Gruzijas pārstāvji tikuši aizturēti milicijas reidos un apsūdzēti par imigrācijas likumu pārkāpumiem.

Papildus tam klīst ziņas, ka Maskavas milicija ir pieprasījusi skolām sagatavot sarakstus ar skolēniem, kuriem ir gruzīnu uzvārdi, lai varētu pārbaudīt, vai arī šie cilvēki nav nelegālie imigranti.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ir paziņojis, ka maldīgs ir pieņēmums, ka Gruzijas lēmums atbrīvot četras aizturētās Krievijas militārpersonas atrisinās problēmas Krievijas un Gruzijas attiecībās, kā arī apgalvo, ka viņš šīs problēmas risināšanai vislabprātāk pielietotu diplomātiskus paņēmienus.

Krievijas valdība arī likusi veikt stingras pārbaudes Gruzijas uzņēmumos Krievijā un apturējusi vairāku uzņēmumu darbību, kā arī ieviesusi stingrākus vīzu noteikumus Gruzijas iedzīvotājiem.

Vēl pirms tam Krievija pārtrauca jebkāda veida transporta satiksmi ar Gruziju, kā arī bloķēja pasta sūtījumus. Gruzijas prezidents Mihails Saakašvilli uzskata, ka šīs darbības ir ārpus likuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!