Gruzijas amatpersonas kategoriski noliedza medijos ziņoto, ka pret Ukrainas prezidentu Viktoru Juščenko viņa vizītes laikā Tbilisi gatavots terora akts.
"Viss tas, ko šodien raksta laikraksts "Resonance" par plānotu terora aktu pret Ukrainas prezidentu Viktoru Juščenko, ir laikraksta fantāzijas auglis. Viss materiālā rakstītais ir izzīsts no pirksta un neatbilst patiesībai," sacīja Gruzijas prezidenta preses dienesta vadītājs Teimurazs Grigalašvili.

Kā jau LETA ziņoja, viens no Gruzijas vadošajiem laikrakstiem "Resonance" trešdien rakstīja, ka Ukrainas prezidents Viktors Juščenko atlicis 26.jūlijā plānoto vizīti Gruzijā sakarā ar pret viņu gatavotu terora aktu.

Pēc avīzes rīcībā esošās informācijas, uzbrukumu plānoja krievu un osetīniešu teroristu grupējums. Grupējuma locekļi it kā plānojuši notriekt Ukrainas prezidenta lidmašīnu.

Gruzijas valsts kanceleja pirmdien paziņoja, ka Juščenko neoficiālā vizīte Gruzijā atlikta "jūlija darba grafika noslogotības dēļ". Juščenko nolēmis apciemot Gruziju augusta sākumā, atpūsties un nesteidzoties iepazīties ar valsti.

Gruzijas iekšlietu ministrs Vano Merabišvili otrdien paziņoja, ka aizturēti trīs osetīni, kuri, pēc Gruzijas varas iestāžu datiem, darbojas organizētā noziedzīgā grupā, ko pirms pusotra gada izveidojis Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) darbinieks Anatolijs Sosijevs. Pēc ministra teiktā, grupējums Gruzijā pastrādājis virkni terora aktu un diversiju, tajā skaitā mīnētas automašīnas uzspridzināšanu februārī Gori pilsētā, kad bojā gāja trīs policisti un vēl 15 cilvēki tika nopietni ievainoti.

"Resonance" neprecizē, tieši kāds grupējums gatavojies uzbrukt Ukrainas prezidentam - vai iekšlietu ministra minētais, vai arī valsts teritorijā darbojas vēl viens krievu un osetīniešu teroristiskais grupējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!