Foto: PantherMedia/Scanpix

Pirmdien piecarpus gadu cietumsods par korupcju piespriests Gruzijas bijušajam premjerministram Vano Merabišvili. Notiesātā advokāti šo lietu uzskata par politiski motivētu, vēsta aģentūra AFP.

Tiesa bijušā prezidenta Mihaila Saakašvili valdības vadītāju atzina par vainīgu fiktīvu darbavietu dalīšanā savas partijas vēlēšanu kampaņas aktīvistiem 2012. gadā.

27 000 dolāru (19 698 eiro) naudassods piespriests Merabišvili līdzzinātājam – veselības ministram Zurabam Čiaberašvili.

Merabišvili bija Saakašvili partijas "Vienotā nacionālā kustība" ģenerālsekretārs. Partija 2012. gada vēlēšanās zaudēja miljardiera Bidzina Ivanišvili koalīcijai "Gruzīnu sapnis". Apcietinājumā ekspremjers atrodas kopš 2013. gada maija.

"Tas nav nekas cits kā mēģinājums iznīcināt galveno Gruzijas opozīcijas partiju," tiesas spriedumu komentē Merabišvili advokāts Otars Kakhidze, norādot, ka lēmums tiks pārsūdzēts.

Kopš Saakašvili 10 gadu valdīšanas, ko satricināja 2008. gada karš ar Krieviju, beigām korupcijā un varas ļaunprātīgā izmantošanā ir apsūdzēti desmitiem bijušā prezidenta sabiedroto. Rietumu amatpersona ir izteikušas bažas, ka vajāšana varētu būt politiski motivēta, ko jaunā valdība kategoriski noliedz.

Ivanišvili pēc 2012. gada vēlēšanām kļuva par premjeru, bet no amata atkāpās pagājušā gada novembrī. Tomēr, domājams, viņam joprojām ir liela ietekme Gruzijas politikā. Krievija ir izteikusi cerības, ka varēs atsākt dialogu ar Gruziju, kad valdība būs sarāvusi visas saites ar Saakašvili komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!