Gruzijas opozīcija solījusi otrdien pēcpusdienā uz stundu bloķēt trīs lielākos valsts autoceļus, pieprasot prezidenta Mihaila Saakašvili atkāpšanos, un brīdinājusi, ka varētu sākt beztermiņa ceļu blokādes visā Gruzijā, ja viņš šo prasību nepildīs.
Kā ziņu aģentūrai AFP pastāstījis opozīcijas līderis Dāvids Gamkrelidze, otrdien paredzēta brīdinājuma akcija, bet jaunas ceļu blokādes opozīcija varētu sākt piektdien.

Cauri Gruzijai ved svarīgi tranzīta ceļi no Melnās jūras piekrastes Azerbaidžānas virzienā.

Policija līdz šim nav iejaukusies opozīcijas protestos. Iekšlietu ministrijas pārstāvis Šota Utiašvili pagaidām atteicies komentēt notiekošo, norādot, ka policija sekos situācijas attīstībai un attiecīgi rīkosies.

Savukārt portāls "Georgia Online" vēsta, ka Gruzijas varas iestādes devušas protesta akciju rīkotājiem laiku līdz 16. maijam, lai viņi aizvāktu no galvaspilsētas Rustaveli prospekta tur saceltās teltis un improvizētās "cietuma kameras", ar kurām protestētāji cenšas paust viedokli, ka Gruzija pārvērsta policejiskā valstī.

Prasība atbrīvot Rustaveli prospektu pamatota ar Neatkarības dienas tuvošanos - šajā dienā, 26. maijā, prezidents Saakašvili gatavojas rīkot tradicionālo karaspēka parādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!