Foto: AFP/Scanpix
Gruzijas opozīcijas apvienības “Tautas pārstāvniecības sapulce” locekļi uzskata, ka valstī drīzumā noritēs līdzīgi masu protesti un nemieri, kādi patlaban vērojami vairākās arābu valstīs, informē aģentūra “RIA Novosti”.

Bijusī Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja Nino Burdžanadze paredz šādu atīstības scenāriju, ja pašreizējā valdība neatdos varu mierīgā ceļā.

"Manuprāt ikvienai varai ir jāmācās no Ēģiptes un Tunisijas, un citu arābu  valstu piemēriem. Šajās valstīs nenotiktu asinsizliešana, ja vara ieklausītos tautā un aizietu mierīgā veidā. Ja valdītājs neaiziet mierīgi, tad viņu vienalga piespiedīs aiziet, bet atbildība par sekām jau būs daudz smagāka," žurnālistiem pirmdien paziņoja Burdžanadze.

Viņas kolēģis bijušais Gruzijas drošības ministrs Iraklijs Batiališvili nosaucis notikumus arābu valstīs par "milzīgu atjaunotnes vilni, kas sasniegs arī Gruziju".

Kopš 2007. gada  opozīcijas pārstāvji ir vairākkārt rīkojuši masu protestus, lai panāktu valsts prezidenta Miahila Saakašvili atkāpšanos. Viņš divas rezies ir rīkojis prezidenta un parlamenta ārkārtas vēlešanas un  saglabājis savu amatu, kā arī nodrošinājis savas partijas pārstāvju vairākumu deputātu vidū .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!