Gruzijas opozīcija, kas protestē Tbilisi ielās, cenšoties panākt valsts prezidenta Mihaila Saakšvili atkāpšanos, paziņoja, ka plāno protesta akcijas paplašināt arī ārpus Gruzijas galvaspilsētas, pirmdien vēsta ārvalstu mediji.

Ielas Tbilisi centrā ir norobežotas ar opozicionāru izvietotajiem būriem, kuri simbolizē cietuma kameras. Aktīvisti pauž gatavību palikt būros visu diennakti, lai parādītu, ka cilvēki ar Saakašvili prezidenta postenī jūtas kā aiz restēm. Būri atgādinot arī par Saakašvili apcietinātajiem politiskajiem oponentiem.

Demonstrācijās Tbilisi kopumā piedalās vairāk nekā 5000 cilvēku.

Aktīvisti apgalvo, ka neatbloķēs Gruzijas galvaspilsētas centru, kamēr Saakašvili neatkāpsies. Opozīcijas līderi arī atsakās risināt sarunas ar Gruzijas prezidentu.

Ilgstošas protesta akcijas jau negatīvi ietekmējušas komunālo dienestu, sabiedrisko organizāciju, transporta un privāto uzņēmumu darbu.

Daudzās ielās Tbilisi ir izveidojušās atkritumu kaudzes, jo tām nevar piekļūt atkritumu savācēji. Galvaspilsētā slēgtas dažas skolas. Kāds taksometra vadītājs žurnālistiem pasūdzējies, ka pašlaik pelnot par 30% mazāk nekā parasti.

Tiek ziņots, ka haosa dēļ, ko Tbilisi ielās izraisīja protesta akcijas, dažos rajonos sāk pasliktināties iedzīvotāju attieksme pret opozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!