Foto: AP/Scanpix
Gruzijas parlamenta vēlēšanās uzvarējušās opozīcijas koalīcijas vadītājs miljardieris Bidzina Ivanišvili otrdien aicināja vēlēšanās zaudējušās partijas līderi Mihailu Saakašvili atkāpties no valsts prezidenta amata.

"Vienīgais pareizais Saakašvili lēmums tagad būtu atkāpties," preses konferencē Tbilisi teica Ivanišvili.

Viņš arī solīja, ka tikšot sodītas tās amatpersonas, kuras esot pastrādājušas noziegumus.

"Bijušās amatpersonas netiks sodītas, izņemot tās, kuras ir pastrādājušas noziegumus. Tās tiks tiesātas," sacīja Ivanišvili.

Runājot par ārpolitikas prioritātēm, uzvarējušās opozīcijas koalīcijas līderis uzsvēra, ka Gruzijai ir jānormalizē attiecības ar Krieviju un jākļūst par NATO dalībvalsti.

"Mums ir jānormalizē attiecības ar Krieviju. Mūsu stratēģija, [kas paredz, ka Gruzijai] ir jākļūst par NATO dalībvalsti, netiks mainīta," teica Ivanišvili.

Viņš arī sacīja, ka Gruzijai ir jānormalizē attiecības gan ar Krieviju, ar kuru tā karoja 2008.gada augustā, gan jāsaglabā labas attiecības ar ASV.

"Ja jūs man jautājat – Amerika vai Krievija? – es saku, ka mums ir vajadzīgas labas attiecības ar ikvienu," norādīja Ivanišvili.


Jau ziņots, ka Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili otrdien atzina, ka viņa partija "Vienotā nacionālā kustība" ir cietusi sakāvi pirmdien notikušajās parlamenta vēlēšanās un tajās uzvarējusi miljardiera Bidzinas Ivanišvili vadītā opozīcijas koalīcija "Gruzīnu sapnis".

Balsu skaitīšana vēl turpinās, taču provizoriskie rezultāti liecina par koalīcijas "Gruzijas sapnis" uzvaru.

Parlamenta pilnvaru termiņš ir četri gadi, un tajā ir 150 deputātu. Saskaņā ar jauno kārtību 77 deputātus ievēlē pēc partiju sarakstiem, bet 73 deputātus – vienmandāta apgabalos. Iepriekš visus parlamenta deputātus ievēlēja pēc partiju sarakstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!