Gruzijas parlaments ārkārtas sēdē sestdien apstiprināja jaunu valdības sastāvu, kuru vadīs premjers Grigols Mgaloblišvili, ziņo "Interfax".
Par Ministru kabineta apstiprināšanu balsoja 98 deputāti, bet 11 bija pret.

Jaunajā valdībā ir četri jauni ministri, pēc pārtraukuma savā amatā atgriezies bēgļu lietu ministrs Koba Sebuliani, par tieslietu ministru kļuva prezidenta administrācijas vadītājs Zurabs Adeišvili, par vides ministru kļuva Giorgi Hačidze, par kultūras un sporta ministru - Grigols Vašadze.

Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili oktobra nogalē atlaidis no amata valsts premjerministru Lado Gurgenidzi, un valdības vadītāja amatā izvirzījis 35 gadus veco Grigolu Mgaloblišvili, kurš bija Gruzijas vēstnieks Turcijā. Nav skaidrs, kāpēc Gurgenidze atlaists, bet Gruzijas valdība izpelnījusies kritiku par tās darbību augusta kara laikā.

"Kad es iecēlu Lado Gurgenidzi premjerministra amatā, mēs vienojāmies, ka viņš strādās vienu gadu, un viņš šā gada laikā ir paveicis lielisku darbu, kā arī ir saskāries ar neparastiem izaicinājumiem," uzrunā nacionālajā televīzijā paziņojis Saakašvili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!