Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili pirmdien pateicās Krievijai par tās lēmumu aizliegt Gruzijas vīna un minerālūdens importu, norādot, ka šis boikots uzlabos pārdošanas rādītājus starptautiskā mērogā.
"Paldies visiem boikota organizētājiem. Vienā piegājienā Gruzijas vīnu atklāja visa Anglija, Amerika un Eiropa," sacīja Saakašvili.

Gruzijas līderis savu pateicību pauda Kijevā, apmeklējot rietumnieciski orientētās četras kādreizējās padomju bloka valstis - Gruzijas, Ukrainas, Azerbaidžānas un Moldovas - apvienojošās organizācijas GUAM sammitu.

Viņš norādīja, ka Gruzijas vīna un minerālūdens importa aizliegums ir "pārpratumu virknes" rezultāts.

"Pēdējā laikā mūsu attiecības ar Krieviju veido vieni vienīgi pārpratumi," uzsvēra Saakašvili, piebilstot, ka Krievijas iedzīvotāji "valdības pastrādāto muļķību dēļ kļūs dusmīgi".

Krievijas Veselības aizsardzības ministrija aizliedza Gruzijas vīna un minerālūdens importu, aizbildinoties ar tā neatbilstību veselības standartiem.

Pēc analītiķu domām, Krievijas ieviestais importa aizliegums ir atriebība par Gruzijas ieturēto prorietumniecisko politiku un Maskava ar tirdzniecības ierobežojumu palīdzību soda nedraudzīgas kaimiņvalstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!