Gruzijas ārlietu ministrs Iraklijs Menagarišvili atkāpies no amata, trešdien informēja Gruzijas parlamenta Preses dienests.
Tādējādi Menagarišvili kļuvis par kārtējo augstāko valsts amatpersonu, kas iesniedz atlūgumu pēc prezidenta Eduarda Ševardnadzes gāšanas pagājušās nedēļas nogalē. No amata atkāpušies gan faktiski otrā svarīgākā persona Gruzijā valsts ministrs Avtandils Džorbenadze, gan finanšu ministrs Mirians Gogiašvili, gan iekšlietu ministrs Koba Narčemašvili.

Gruzijas parlamenta Preses dienests paziņoja, ka trešdien atkāpies arī Kontroles palātas priekšsēdētājs Sulhans Molašvili.

Prezidenta pienākumu izpildītāja Nino Burdžanadze šodien parlamenta deputātus iepazīstinās ar jaunajiem finanšu, ārlietu un iekšlietu ministru kandidātiem.

Tuvais Ševardnadzes sabiedrotais Džorbenadze televīzijas uzrunā sacīja, ka "nemaina savus principus un tādēļ nolēmis atkāpties". Šī demisija tika prognozēta pēc tam, kad pagaidu prezidente Nino Burdžanadze viņu vainoja valsts ekonomiskajās nedienās un apstrīdēto parlamenta 2.novembra vēlēšanu sarīkošanā.

Savukārt iekšlietu ministrs pirmdien par savas atkāpšanās iemeslu minēja spiedienu un situāciju valstī. "Valstī ir izveidojusies sarežģīta situācija, un mana atkāpšanās var izskatīties pēc bēgšanas no atbildības, tādēļ es vēlējos palikt šajā amatā, bet man pavisam tieši lika saprast, ka man jāaiziet," preses konferencē pavēstīja Narčemašvili.

Gruzijas finanšu ministrs Mirians Gogiašvili savu demisiju pamatoja ar to, ka nav spējīgs izpildīt doto solījumu izvest valsti no ilgās krīzes. "Es nespēju izpildīt savus solījumus izvest valsti no krīzes. Domāju, ka pienācis laiks dot ceļu jauniem līderiem," viņš sacīja žurnālistiem pēc tikšanās ar pagaidu prezidenti Nino Burdžanadzi.

Kā jau informēts, pēc triju nedēļu opozīcijas masu protesta akcijām pēc parlamenta vēlēšanām, kuru rezultātu viltošanā opozīcija vainoja prezidentu, svētdien Ševarnadze paziņoja par savu atkāpšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!