Bijušais Krievijas mediju magnāts Vladimirs Gusinskis trešdien aizbraucis no Grieķijas uz Izraēlu, pēc tam kad Atēnu apelācijas tiesa otrdien atteicās izpildīt Krievijas prasību par viņa izdošanu, ziņo Grieķijas prese.
"Prasība viņu izdot tika noraidīta, Grieķijas robežas atvērās, un Krievijas magnāts ar smaidu sejā šodien devās uz Telavivu," trešdien ziņoja vakara avīze "Elefterotypia".

Gusinska advokāts Aleksandrs Berezins pirms tam paziņoja, ka pēc izraidīšanas prasības noraidīšanas viņa klients, domājams, uzturēsies Izraēlā vai ASV.

Tiesa nolēma neizdot Gusinski, jo viņam izvirzītās apsūdzības nav krimināli sodāmas atbilstoši Grieķijas likumiem. Gusinskis, kurš asi kritizējis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, tiesas lēmumu nosauca par "saprātīgu".

Krievija Gusinski apsūdz liela mēroga finanšu mahinācijās. Pamatojoties uz Krievijas izdotu aresta orderi, Grieķijas policija 21.augustā aizturēja Gusinski Atēnu lidostā, kur viņš bija ieradies no Telavivas. Gusinskim ir Krievijas un Izraēlas dubultpilsonība.

Gusinskis bija Krievijas lielākās neatkarīgās televīzijas sabiedrības NTV īpašnieks, taču Krievijas valdība, izmantojot NTV lielos parādus, atņēma Gusinskim kontroli pār televīzijas sabiedrību.

Pēc tam kad Krievijā pret Gusinski tika ierosināta krimināllieta par lielu naudas summu izkrāpšanu valstij, uzņēmējs emigrēja no Krievijas. 2000.gadā viņš tika arestēts Spānijā, taču Spānijas tiesa atzina Krievijas pierādījumus pret Gusinski par nepamatotiem un atbrīvoja viņu.

Gusinskis uzskata apsūdzības par safabricētām un apsūdz Krievijas varas iestādes viņa vajāšanā politisku motīvu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!