Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs trešdienas vakarā ieradies Ukrainas rietumu pilsētā Ļvivā, kur viņam ceturtdien paredzēts tikties ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski un Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu, pavēstījis ANO preses dienests.

Tikšanās laikā iecerēts pārrunāt iespējas "izbeigt Ukrainas un Krievijas karu, izmantojot diplomātiskos kanālus", sacījis Turcijas pārstāvis.

Pēc tikšanās Gutērrešs ieradīsies Odesā, no kuras ostas saskaņā ar ANO, Turcijas, Ukrainas un Krievijas vienošanos atiet kuģi ar Ukrainas graudiem.

No Odesas Gutērrešs dosies uz Stambulu, kur apmeklēs Ukrainas labības eksporta kopīgo koordinācijas centru.

Krievijas raķešu triecienā sagrautas kopmītnes

Krievijas karaspēka veiktajā raķešu triecienā trešdienas vakarā Ukrainas otrajā lielākajā pilsētā Harkivā sagrauta kopmītne un nogalināti septiņi cilvēki, paziņojušas Ukrainas amatpersonas.

Vēl 16 cilvēki ievainoti.

Trīsstāvu ēka, kurā atradās kopmītne, pilnībā sagrauta. Notikuma vietā strādā glābēji.

Starp kopmītnes iemītniekiem bijuši arī bērni un pensionāri, kā arī nedzirdīgie, kuri nav varējuši dzirdēt gaisa trauksmes sirēnas.

Pēc provizoriskām ziņām, kopmītnei trāpījusi spārnotā raķete "Kalibr", portālam "Suspiļne novini" sacījis Harkivas apgabala Civilās aizsardzības departamenta direktors Ivans Sokils.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzsvēris, ka notikušais liecina par agresora nespēku.

"Nelietīgais un ciniskais trieciens civiliedzīvotājiem (..) demonstrē agresora nespēku," savā "Telegram" kanālā ierakstījis Zelenskis.

"Nepiedosim, atriebsim," viņš piebildis.

Reaģējot uz kopmītnes sagraušanu Harkivā, Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba norādījis, ka vienīgais veids, kā apturēt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ir sniegt pēc iespējas lielāku militāro palīdzību Ukrainai un vērst stingrākas sankcijas pret Krieviju.

"Krievija turpina slepkavot cilvēkus Eiropas vidū. Vienīgā iespēja, kā apturēt Putinu, ir sniegt Ukrainai maksimālu militāro palīdzību un noteikt stingrākas sankcijas Krievijai," tviterī ierakstījis Kuleba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!