Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Venecuēlas opozīcijas līderis Huans Gvaido solījis, ka humāno palīdzība, kuras iekļūšanu valstī bloķēja tās prezidents Nikolass Maduro, nonāks Venecuēlā, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Gvaido norādīja, ka palīdzības nokļūšanu valstī nodrošinās ar jaunu ievākšanas punktu un piegādes ceļu palīdzību. Prezidents Maduro britu medijam atklāja, ka viņš neatļaus palīdzības iekļūšanu Venecuēlā, paziņojot, ka tā ir veids, kā ASV iejauktos Venecuēlas iekšlietās.

Venecuēla nonākusi lielās ekonomiskās grūtībās, kuru rezultātā valsts piedzīvo pārtikas trūkumu. "Mums ir gandrīz 300 000 venecuēliešu, kuri mirtu bez palīdzības iekļūšanas valstī," norādīja Gvaido, kurš teica, ka humānā palīdzība Venecuēlā nonāks 23. februārī.

ASV kravas automašīnas, kuras pārvadā humāno palīdzību, pagājušajā nedēļā ieradās Kolumbijas robežpilsētā Kukutā, bet tās apstājās pie Tjenditas tilta, kuru bloķēja Venecuēlas bruņotie spēki (attēlā), vēsta medijs.

Pagājušajā nedēļā Gvaido piedāvāja politisko amnestiju tiem bruņoto spēku pārstāvjiem, kuri nostāsies pret Maduro, sakot, ka humānās palīdzības neielaišana valstī ir "noziegums pret cilvēci".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!