Foto: Reuters/Scanpix

Gvatemalā pēc sešus mēnešus ilgas slēpšanās aizturēts plaša mēroga korupcijā apsūdzētais bijušais Meksikas Verakrusas štata gubernators Havjers Duarte, paziņojusi Meksikas Ģenerālprokuratūra.

Tā norāda, ka 43 gadus vecais Duarte tiek turēts aizdomās par naudas atmazgāšanu un dalību organizētajā noziedzībā. Viņš aizturēts, pateicoties abu valstu tiesībsargāšanas iestāžu sadarbībai.

Sešus gadus atrodoties štata gubernatora amatā, Duarte tika kritizēts par iespējamu korupciju viņa administrācijā un vairākām neatklātām skaļu slepkavību lietām. Pērn oktobrī, divus mēnešus pirms savu amata pilnvaru termiņa beigām, viņš lūdza tās uz izmeklēšanas laiku apturēt un tūlīt pēc tam pazuda.

Duarte aizturēts viesnīcā gleznainā tūristu pilsētiņā Gvatemalas kalnos, kur viņš atradies kopā ar sievu. Viņa aizturēšana norisinājusies mierīgi un bez starpgadījumiem.

Ģenerālprokuratūra lūgusi Ārlietu ministriju pieprasīt Duartes izdošanu. Lēmumu šai jautājumā pieņems Gvatemelas tiesa.

Pirms pazušanas Duarte noliedza, ka saistīts ar plašu biznesa shēmu valsts pasūtījumu iegūšanai, un uzsvēra, ka neesot zadzis vai noguldījis ārzemēs nevienu peso valsts naudas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!