Gvatemalā netālu no Meksikas robežas atrasti 25 vīriešu un divu sieviešu līķi bez galvām. Cilvēki, visticamāk, noslepkavoti narkotiku tirgoņu savstarpējo rēķinu kārtošanā, informē raidorganizācija BBC.

Mirstīgās atliekas atrastas kādā rančo Petenas provincē aptuveni 500 kilometrus uz ziemeļiem no valsts galvaspilsētas. Policija uzskata, ka slepkavība varētu būt saistīta ar narkotiku tirgoņu savstarpējo rēķinu kārtošanu, kas cīnās par kontroli reģionā. Gvatemalas ziemeļos mēģina iespiesties Meksikas narkokarteļi, jo tas ir nozīmīgs tranzīta punkts narkotiku pārvešanai no Āfrikas dienvidiem uz ASV.

"Šī ir šausmīgākā masu slepkavība, kāda notikusi mūsdienās," aģentūrai "Reuters" sacījis vietējās policijas pārstāvisDonalds Gonsaless.

Armijas runasvīrs Kols Rons Urizars Spānijas ziņu aģentūrai EFE pastāstījis, ka uz Meksikas pierobežu nosūtīti karavīri, lai novērstu iespējamo vaininieku bēgšanu. Zemes un ūdeņu novērošanu no gaisa Gvatemalas spēki veic sadarbībā ar Meksikas iestādēm.

Amatpersonas informēja, ka upuri, visticamāk, ir rančo strādnieki, un viņiem uzbrukuši bruņoti cilvēki. Uz mirušo sakproļotajiem ķermeņiem redzamas arī spīdzināšanas zīmes.

Likumsargi pieļauj, ka noziegums varētu būt saistīts ar Meksikas narkokarteli "Zetas", kas mēģina paplašināt savu darbību Gvatemalā un Meksikā. Tāpat netiek izslēgts, ka slaktiņš saistīts ar rančo īpašnieka Haroldo Valdermāra Leona slepkavību, kurš tika nošauts sestdien savā īpašumā. Haroldo ir 2008.gadā nošautā narkotirgoņa Huana Hosē Huančo Leona brālis. Huana Hosē nāvē tikai vainots narkokartelis "Zetas".

Gvatemalas likumsargi atzīst, ka narkokarteļi pārceļ savu darbību uz dienvidiem, jo Meksikas prezidents Felipe Kalderons pastiprinājis savas valsts cīņu pret narkotiku tirdzniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!