Vadītāja pienākumu izpildītājs Gvinejā valdošajā militārajā huntā ģenerālis Sekuba Konate apstiprinājis pārejas valdības sastāvu, vēsta BBC.

Kabineta locekļus piedāvājis premjerministra pienākumu izpildītājs Žans Marī Dore, kas pārstāv civilo opozīciju. Viņš izvirzījis 34 kandidatūras, kuras pirmdien arī tika apstiprinātas.

Valdībā iekļuvušas gan civilpersonas, gan militārpersonas.

Desmit no 34 jaunās valdības locekļiem pārstāv pašlaik valdošo militāro huntu, tostarp, savus posteņus saglabājuši iekšlietu ministrs Mamaduba Toto Kamara un tieslietu ministrs Siba Loalamu.
Politiskā krīze tradicionāli nestabilajā Gvinejā pasliktinājusies pēc tam, kad militāristu grupa kapteiņa Musas Dadi Kamaras vadībā sagrāba varu Gvinejā 2008. gada decembrī, nākamajā dienā pēc ģenerāļa Lansanas Kontes nāves, kurš valstī valdījis ceturtdaļu gadsimta.

Savukārt ģenerālis Konate, kurš vienlaicīgi ir arī Gvinejas aizsardzības ministrs, par huntas vadītāju kļuvis pēc atentāta pret tās līderi Musu Kamaru, kas noticis pēc decembrī. Kamara guvis ievainojumus galvā, un viņam nepieciešama ilgstoša ārstēšana.

Konate piedāvājis opozīcijai izveidot nacionālās vienotības valdību un noteicis prezidenta Gvinejas vēlēšanas 2010. gada jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!