Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vismaz pieci cilvēki gājuši bojā Lībijas ģenerāļa Halifas Haftara spēku sarīkotā uzbrukumā valsts galvaspilsētā Tripolē, atsaucoties uz Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) atzītās Lībijas valdības teikto, raksta "Al Jazeera".

Haftara spēki uzbrukumā izmantojuši mīnmetējus. Daži no šāviņiem trāpījuši mājām Tripoles dienvidu priekšpilsētās, nogalinot kādu 42 gadus vecu sievieti un viņas brāļadēlu. Savukārt citā uzbrukumā netālu no Tripoles lidostas nogalināti divi imigrantu strādnieki.

Haftara spēki šobrīd kontrolē lielāko daļu Lībijas teritorijas. Ģenerāļa pārstāvis apsūdzēja Tripolē bāzēto valdību par raķešu uzbrukuma sarīkošanu Tarhunas pilsētā.

Jaunākie uzbrukumi notikuši vien dažas dienas pēc tam, kad karojošās puses pauda apņemšanos pārstāt cīņas, lai varas iestādes varētu veltīt laiku izaicinājumiem, kurus rada Covid-19 pandēmija. Šobrīd Lībijā nav fiksēts neviens saslimšanas gadījums ar jauno koronavīrusu, taču amatpersonas ir brīdinājušas, ka pandēmijas nonākšana līdz militārajā konfliktā nomocītajai valstij var radīt ļoti negatīvas sekas. Kara dēļ Lībijā ir iznīcināta svarīga infrastruktūra, kā arī trūkst medikamentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!