Foto: EPA/LETA
Pēdējā gadā dažādu nelaimju skartajā Haiti holeras epidēmijas laikā dzīvības zaudējuši jau vismaz 1500 cilvēki, atsaucoties uz ANO, ziņo BBC.

Haiti institūcijas arī ziņo, ka gandrīz 28 000 Haiti iedzīvotāju nonākuši slimnīcās, jo tiem konstatēti nāvējošās slimības simptomi.

Krīzes novēršanai valstī ir nepieciešamas vairāk nekā 1000 medicīnas māsu un 100 ārstu, kā arī jaunas medikamentu un medicīnas instrumentu preču kravas. ANO Humānās palīdzības programmas pārstāvji uzsver, ka viņi varētu izdarīt vēl vairāk, ja vien pietiktu medikamentu un medicīnas instrumentu.

"Tas nav tikai jautājums par naudu. Svarīgākais ir cilvēkresursi - ārsti, māsas un vairāk cilvēku, kas varētu palīdzēt [..]" sacījusi ANO Humānās programmas pārstāve Baronese Eimosa. "Mums ir jānovērš slimības uzliesmojums, mums ir jāmazina mirstošo cilvēku skaits, un mums tas ir jādara steidzami," uzskaita Eimosa.

Savukārt organizācija "Ārsti bez robežām" BBC skaidrojusi, ka slimības izplatība bijusi tik strauja, ka, tiklīdz kaut kur atvērta jauna slimnīca vai palīdzības punkts, tas uzreiz piepildīts ar pacientiem. Holera cilvēkus var nogalināt ļoti ātri, tāpēc reizēm viņi mirst satiksmes sastrēgumos - ceļā uz slimnīcu.

Pasaules Banka Haiti attīstībai nolēmusi piešķirt papildus 10 miljonus ASV dolāru (aptuveni 5,27 miljoni latu). Eimosa gan atzīmējusi, ka iepriekš daudzu pasaules valstu piešķirtie 164 miljoni ASV dolāru (86,42 miljoni latu) nav bijis pietiekami, lai Haiti pārdzīvotu visas nelaimes - pagājušā gada beigās notikušās zemestrīces sekas un holeras epidēmiju pašlaik.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!