Foto: EPA/LETA
Pēc 32 stundu ilgas pavadīšanas Haiti zemestrīces radītajos ēku gruvešos glābēji atraduši un izglābuši 38 gadus veco igauņu izcelsmes ANO darbinieku Tarmo Joveru, vēsta Igaunijas mediji.

Viņa sieva, amerikāniete, Meimija Jovera, kas dzīvo Maiami, pavēstījusi, ka vīra pirmie vārdi bijuši veltīti sievai - "Es tevi mīlu". Pēcāk viņš medijiem stāstījis, ka zemestrīces brīdī zaudējis pamatu zem kājām, jo iebrukusi grīda.

Pēdējo reizi pirms zemestrīces Jovera ziņas no dzīvesbiedra saņēma īsi pirms dabas katastrofas. Abi bija runājuši pa telefonu. Neilgi pēc sarunas beigām Meimija Jovera uzzinājusi par katastrofu. Viņas pirmās domas bijušas: "Es ceru, ka viņš nav Apvienoto Nāciju ēkā, kur viņš strādā. Es ceru, ka viņš pašlaik ir pagalmā".

Tomēr viņa zinājusi, ka Tarmo ir ļoti izturīgs. "Es zināju, ka viņam ir jāizdzīvo. Un tagad viņš ir mans varonis". Pats izglābtais vēl joprojām ir šokā, un viņš vēl joprojām atrodas slimnīcā.

Tikmēr Meimija norādījusi, ka kopumā Haiti stāvoklis ir ļoti slikts. Daudzi cilvēki staigā apkārt un meklē savus tuviniekus. "Es lūdzos par viņiem, ka viņi arī atradīs savus mīļotos," teikusi Meimija.

Tarmo liktenim sekoja arī Igaunijā. "Pašlaik mēs nezinām neko vairāk, kā redzams no CNN. Ārlietu ministrija paziņoja, ka viņš ir izvilkts no gruvešiem un ir dzīvs un vesels," teicis viņa tēvocis Arvo Jovers. "Tā patiešām ir laime," viņš piebildis. Arvo atgādina, cik plats bijis Tarmo smaids, kad CNN parādīja, kā viņš gāja pa ēkas drupām ar augšā triumfējuši paceltu roku.

Lēsts, ka šonedēļ notikušajā zemestrīcē dzīvības Haiti zaudējuši ap 45 000 līdz 50 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!