Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Drošības spēki Haiti paziņojuši, ka ir pārņēmuši kontroli pār lielu degvielas termināli, kuru iepriekš bija ieņēmuši gangsteru grupējumi, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Haiti valdība paziņojusi, ka pirmdien tiks atsākta degvielas izplatīšana no Varrē termināļa, kas atrodas nabadzīgā galvaspilsētas Portoprensas apkaimē.

Septembrī bandas sagrāba ostas objektu, bloķējot importētās degvielas piegādi un apgrūtinot centienus izplatīt pārtiku un medikamentus. No šī termināļa tiek piegādāta lielākā daļu naftas produktu Haiti.

Termināli jau vairāk nekā mēnesi kontrolēja un bloķēja spēcīgu bandu koalīcija, kas pazīstama kā "G9". Blokāde ir likusi daudziem uzņēmumiem pārtraukt darbību un sarežģījusi benzīna un pudelēs pildītā dzeramā ūdens izplatīšanu, savukārt holeras uzliesmojums ir saasinājies. Tas viss ir veicinājis pilsoņu nemierus valsts mērogā.

Policija trešdien sāka operāciju, lai pārņemtu kontroli pār degvielas termināli. Apkārtnē visu dienu bija dzirdami šāvieni. Dienu vēlāk kāds avots policijā aģentūrai AFP pastāstīja, ka viņiem izdevies termināli ieņemt. Ne policija, ne valdība nav sniegusi informāciju par to, vai operācijas laikā kāds ticis nogalināts vai ievainots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!