Irina Hakamada, kura Jūrmalā notiekošajā "Baltijas forumā" tika pieteikta kā "demokrātiskās alternatīvas līdere", piektdien foruma preses konferencē pauda viedokli, ka "Krievijā nekad nav eksistējusi demokrātiskā opozīcija".
Runājot par Labējo spēku savienību, kas cieta sagrāvi Krievijas Valsts domes vēlēšanās, Hakamada apgalvoja, ka tās līderi Boriss Ņemcovs un Anatolijs Čubajs "sēdējuši reizē uz diviem krēsliem", vienlaikus būdami it kā opozīcijā, ieņēmuši amatu valsts pārvaldē.

Savukārt "Jabloko" izteikti sliecies uz sadarbību ar Kremli, "jo prezidenta administrācijas iespējas ir milzīgas", un "Jabloko", pēc Hakamadas domām, mēģinājis ar to vienoties, lai arī sev gūtu kādu labumu.

Rezultātā visi "demokrāti" ar blīkšķi izgāzušies vēlēšanās, jo "nekad nevajag mēģināt vienoties ar stiprajiem", secināja Krievijas politiķe.

Hakamada ir pārliecināta, ka tā dēvētos "demokrātus" joprojām atbalsta 10-15% Krievijas iedzīvotāju. Pēc viņas domām, "labējiem" Krievijā ir jākonsolidējas un publiski jāatzīst pieļautās kļūdas. Lai "reabilitētu demokrātiju", vēlētājiem ir jāapsola "1991.gadā nozagtās naudas atdošana", kaut vai, nabagiem par velti izdalot "Gazprom" akcijas, uzskata politiķe.

Pēc viņas domām, svarīgi esot arī panākt "īpašumu leģitimizāciju" Krievijā, kur apmēram 80% iedzīvotāju ik pa laikam pauž gatavību "atņemt privātīpašniekiem salaupīto". No sabiedrības apziņas esot jāiznīdē mīts par to, ka "privātīpašnieks ir zaglis".

To, kā uzskata Hakamada, varētu veicināt ne visai godīgo privatizētāju "vienreizējas iemaksas", kas tiktu izmantotas dažādām sociālajām vajadzībām.

Hakamada pauda viedokli, ka augsts reitings ir tikai Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, bet ļoti zemu tiekot vērtēti ierēdņi, valdība un parlaments, kuru varētu aizstāt ar vienu cilvēku, kurš spiestu zīmogu "Atbalstām" uz visiem Kremļa iesniegtajiem likumprojektiem. Pēc Hakamadas teiktā, Krievijā ir "neleģitīma vara, kas balstās uz Bizantijas tradīcijām". Brīva sabiedrība nav iespējama "pusautoratīvā režīmā ar daļēju tirgus ekonomiku", uzsvēra Krievijas politiķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!