Mīklainā uzbrukumā iznīcināta Krievijas laikraksta "Moskovskij Komsomoļec" (KM) interneta vietne un ziņu arhīvs, vēsta laikraksts "Moscow Times".

Kā skaidroja MK interneta satura redaktors Alberts Ščegrovs, laikraksta interneta vietnes viss saturs iznīcināts desmit minūtēs ar kāda datorvīrusa palīdzību, kas nācis no Dienvidkorejā bāzēta servera.

"Datorvīruss iekļuva vietnes struktūrā, atklāja tajā vārīgās vietas un lika programmai, kas aizsargā vietni, to iznīcināt," stāstīja Ščegrovs.

Uzbrukums vietnei veikts novembra pēdējā nedēļā, kad iznīcināts avīzes rakstu, fotogrāfiju un videomateriālu arhīvs. Pati vietne ar pieeju ikdienas ziņām turpināja darboties līdz pagājušajai ceturtdienai, kad pārstāja darboties arī ziņu portāls, sacīja MK galvenais redaktors Pāvels Gusevs.

Laikraksta interneta vietnes darbība atjaunota pirmdien, taču bez foto un videomateriāliem, kam nebija saglabātas rezerves kopijas un kas ir zuduši uz visiem laikiem, piebilda Gusevs.

Lielākā daļa MK akciju pieder Gusevam, kas laikraksta redaktora amatu ieņem kopš 1983.gada un deviņdesmitajos gados pārraudzīja laikraksta privatizācijas procesu.

Gusevam ir draudzīgas attiecības ar Maskavas pašvaldību, un laikraksts, kas pēdējos gados aizvien vairāk līdzinās tabloīdam, atturas no Maskavas mēra Jurija Lužkova politikas kritizēšanas.

Šonedēļ izdevniecība "Moskovskij Komsomoļec" svinēs savu 90.jubileju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!