Foto: AFP/Scanpix

Hakeru grupas "Anonymous" pārstāvji ievietojuši internetā telefonkonferences ierakstu, kura dalībnieki ir ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) un Lielbritānijas policijas jeb Skotlendjarda kibernoziedzības apkarošanas nodaļas darbinieki, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki ierakstā apmainās ar informāciju par "Anonymous" hakeriem un apspriež viņu aizturēšanas plānus. "Anonymous" vēsta, ka telefonkonferenci viņi ierakstījuši janvārī.

Hakeri arī publicējuši Skotlendjarda un FIB darbinieku e-pastu sarakstes fragmentus. FIB un Skotlendjards jau atzina informācijas noplūdi un ir uzsākuši izmeklēšanu.

FIB izplatītajā paziņojumā pausts, ka "informācija bija domāta tikai tiesībsargājošo iestāžu amatpersonām un tika iegūta nelikumīga. Ir uzsākta kriminālizmeklēšana, lai identificētu un sauktu pie atbildības vainīgos."

Savukārt Londonas Metropoles policijas centrālā e-noziedzības vienība paziņoja, ka notikušais tiek izmeklēts, bet nekādi "operacionālie riski neesot identificēti".

BBC norāda, ka neesot skaidrs, kā "Anonymous" ieguva ierakstu. Taču viena no sarunā apspriestajiem aizdomās turētajiem advokāts raidsabiedrībai sacīja: viņaprāt, ticamāka ir iespēja, ka audiofails iegūts, pārtverot e-pastu, ne noklausoties sarunu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!