Foto: AFP/Scanpix
Četras metro stacijas ASV Kalifornijas štata Sanfrancisko pilsētā pirmdienas vakarā uz laiku tika slēgtas, jo hakeru grupa "Anonymous" vienā no tām protestēja pret policijas brutalitāti un runas brīvības ierobežošanu.

Sanfrancisko pilsētas transporta sistēma "Bay Area Rapid Transit" (BART) pagājušo ceturtdien bloķēja mobilos telefonsakarus dažās dzelzceļa stacijās, lai izjauktu plānotu protesta akciju pret transporta policijas sarīkotu apšaudi, kurā jūlijā tika nogalināts kāds vīrietis.

Pirmdienas protesta akcijā Pilsētas administratīvā centra (Civic Center) metro stacijā, kas notika vakara sastrēgumstundas laikā, piedalījās daži desmiti demonstrantu. Tā beidzās, kad varas iestādes uz laiku slēdza šo staciju. Vēlāk uz laiku tika slēgtas vēl trīs metro stacijas pārāk liela cilvēku pieplūduma dēļ.

Policija paziņoja, ka neviens netika aizturēts, lai gan policija bija ieradusies ar nemieru apspiešanas aprīkojumu.

Pilsētas administratīvā centra metro stacijā demonstrācijas laikā netika bloķēti mobilie telefonsakari, un daži demonstranti to uzskatīja par savas uzvaras pazīmi.

"Anonymous" svētdien ielauzās BART klientiem domātajā interneta vietnē myBART.org un publicēja internetā vismaz 2400 klientu kontaktinformāciju, protestējot pret ceturdien notikušo mobilo telefonsakaru bloķēšanu.

Starptautiskā hakeru grupa " Anonymous" kļuva slavena ar vairākiem uzbrukumiem vietnēm, kas saistītas ar Scientoloģijas baznīcu. Tās slava vairojās, kad grupa veica kiberuzbrukumus "Visa", "Mastercard" un "Paypal", kas bija bloķējušas ziedojumus vietnei "WikiLeaks".

Hakeru grupas "LulzSec" un " Anonymous" jūlijā paziņoja, ka ir ielauzušās Itālijas kiberpolicijas vietnē un publicējušas internetā slepenu informāciju, atriebjoties par hakeru aizturēšanām Eiropā un ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!