Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV Finanšu un Tirdzniecības ministrijām un citām valdības struktūrām uzbrukuši hakeri, un ir aizdomas, ka uzbrukumus sarīkojusi Krievija, vēsta telekanāls CNN un citi mediji.

Hakeriem izdevies pārvarēt datortīkla aizsardzības sistēmu vienā no Tirdzniecības ministrijas birojiem, ministrija apstiprināja CNN.

Laikraksts "Washington Post" vēsta, ka par uzbrukumiem Finanšu un Tirdzniecības ministrijām, kā arī citām ASV institūcijām ir atbildīgi hakeri, kas ir saistīti ar Krievijas Ārējās izlūkošanas dienestu (SVR).

Nav zināms, kādu informāciju hakeriem izdevies iegūt. Lietas izmeklēšanā iesaistīts Federālais Izmeklēšanas birojs.

Kiberuzbrukumi notikuši vairāku mēnešu garumā.

Šos kiberuzbrukumus veicis tas pats grupējums, kas iepriekš uzbrucis kiberdrošības uzņēmumam "FireEye", kas bieži sadarbojas ar ASV varasiestādēm kiberuzbrukumu lietās, pavēstīja "FireEye".

Kā paziņojis "FireEye", kiberuzbrukumā nozagta programmatūra, ko uzņēmums lieto, lai pārbaudītu klientu aizsardzības sistēmas.

Nav skaidrs, vai šie rīki var tikt izmantoti kiberuzbrukumos, norādīja "FireEye", piebilstot, ka hakerus īpaši interesējusi informācija par uzņēmuma klientiem valdības institūciju vidū.

Sākotnējā analīze liecina, ka uzbrukumu veicis valsts struktūru atbalstīts grupējums, ņemot vērā hakeru tehniskās prasmes un disciplinētību, norādīja "FireEye".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!