Foto: Kadrs no video

Hakeru kolektīvs "Anonymous", kurā apvienojušies kiberaktīvisti no visas pasaules, sestdienas pēcpusdienā apturējis Kremļa mājaslapas darbību, kā arī panācis to, ka lielākajā daļā Krievijas televīzijas kanālu skan ukraiņu mūzika, vēsta ārvalstu mediji, kā arī pats kolektīvs.

Portāls "Delfi" pārliecinājās, ka raksta tapšanas brīdī nav iespējams piekļūt Kremļa mājaslapai.

Tāpat nav iespējams piekļūt Krievijas informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas uzraudzības dienesta "Roskomnadzor" interneta lapai.

Grupējums "Anonymous" jau agrāk iesaistījies dažādās politiskās aktivitātēs. Arī šoreiz grupējums publicējis vēstījumu, kurā norādīts, ka tas uzsācis "speciālu operāciju", kas vērsta pret Krieviju, saistībā ar tās iebrukumu Ukrainā. Konkrētais grupējuma vēstījums adresēts Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.


"Anonymous" arī publicējuši paziņojumu, kurā norādīts, ka grupējuma pašreizējais mērķis ir apturēt Krievijas valdības mājaslapu darbību, kā arī piegādāt Krievijas iedzīvotājiem informāciju, kura netiek cenzēta.

Vēsturiski "Anonymous" darbība bijusi saistīta ar "DDoS" jeb "direct denial of service" tipa uzbrukumiem, proti, mājaslapai, kas kļuvusi par grupējuma mērķi, tiek nosūtīti ļoti daudz informācijas pieprasījumi no daudziem datoriem vienlaicīgi. Šāds aktivitātes pieaugums bieži traucē vai pat paralizē mājaslapas darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!