Ar masveida mītiņu sestdien Gazā savu 20.jubileju nosvinējusi kustība "Hamas", informē ārvalstu mediji.
Gazas pilsētas centrālajā laukumā ar transparentiem, Palestīnas un islāma karogiem pulcējās vismaz 300 tūkstoši cilvēku. Mediji ziņo, ka uz daudziem karogiem parādījies jauns elements – pirmie vārdi no Korāna "Nav cita dieva bez Allāha, un Muhameda – viņa pravieša".

Mītiņu papildināja zvejnieku laiva, kurai uz buras bija rakstīts: "Allāhs – mūsu mērķis, pravietis Muhameds – mūsu līderis, Korāns – mūsu konstitūcija, svētais džihāds – mūsu ceļš uz uzvaru".

Mītiņa galvenais orators bija "Hamas" līderis un Palestīnas premjerministrs Ismails Hanija, kurš savā runā uzsvēra, ka "Hamas" neatkarīgi no ārējiem un iekšējiem spiedieniem neatteiksies ne no saviem ideoloģiskajiem uzdevumiem, kas izslēdz kompromisus ar Izraēlu, ne no šī brīža problēmu risināšanas, ko apgrūtina palestīniešu sabiedrības sašķeltība.

"Mēs neatteiksimies no mūsu tiesībām – tiesībām uz palestīniešu bēgļu atgriešanos, tiesībām uz Jeruzalemi, tiesībām uz brīvību ieslodzītajiem, kas ieslodzīti Izraēlas cietumos. Mums ir vēl kādas svētas tiesības – tiesības pretoties okupantiem un, protams, mēs viņiem nepadosimies," izteicās Hanija.

Tāpat līderis aicināja palestīniešus apvienoties, nosaucot apvienošanos par "uzvaras slepeno ieroci", un atkārtoti izteica gatavību uzsākt pārrunas ar kustību "Fath", kura kontrolē Jordānas upes rietumu krastu, taču kārtējo reizi noraidīja galveno "Fath" prasību līdz pārrunu sākšanai atjaunot situāciju, kāda bija Gazas sektorā pirms "Hamas" uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!