Foto: Reuters/Scanpix
Islāmistu kustības HAMAS Jordānas upes Rietumkrasta militarizētā spārna komandieris, 39 gadus vecais Abdalla Barguti, kas pašlaik izcieš mūža ieslodzījumu Izraēlas cietumā, nolēmis izvirzīt savu kandidatūru nākamā gada maijā Palestīnā gaidāmajās autonomijas parlamenta vēlēšanās, informē aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz interneta vietni "safa.ps".

Iepriekšējās autonomijas parlamenta vēlēšanās 2006.gadā uzvaru guva vairāki ieslodzīti palestīniešu līderi, tostarp Palestīnas atbrīvošanas tautas frontes vadītājs Ahmeds Saadts un Palestīnas nacionālās administrācijas vadītāja Mahmuda Abasa kustības FATH kaujinieku komandieris Marvans Bagruti.

Abdalla Barguti tiek uzskatīts par vienu no HAMAS kaujinieciskā atzara radītājiem. Izraēlas varas iestādes viņu aizturēja 2003.gada martā un viņam piespriests ilgākais cietumsods Izraēlas tiesu sistēmas vēsturē – 67 mūža ieslodzījumi par līdzdalību kaujas operācijās pret Izraēlas drošības iestādēm un iedzīvotājiem.

Izraēla atteicās iekļaut Barguti darījumā ar HAMAS, kas paredzēja Izraēlas karagūstekņa Gilada Šalīta apmaiņu pret 1027 palestīniešu ieslodzītajiem.

Portāls "safa.ps", atsaucoties uz avotiem HAMAS, informē, ka Barguti, kurš deviņus gadus atturējās no jebkādām politiskām aktivitātēm, vēstulē kustības vadībai informējis, ka vēlas "atteikties no militāras un pievērsties politiskai darbībai". Viņš informējis, ka plāno cīnīties par vietu Palestīnas parlamentā Likumdošanas padomē un Palestīnas atbrīvošanas organizācijas nacionālajā padomē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!