Islama grupējuma “Hamas” vadība ir izteikusi lūgumu Eiropas Savienībai nepārtraukt piešķirt finansējumu Palestīnas pašpārvaldei pēc grupējuma uzvaras Palestīnas parlamenta vēlēšanās, informē ārvalstu prese.
Viens no “Hamas” līderiem Ismails Hanija izteica šo lūgumu laikā, kad ES dalībvalstu ārlietu ministri tiekas Briselē, lai pārspriestu šādu soli, raksta BBC.

Hanija rosina sākt sarunas starp “Hamas” un starptautiskajiem donoriem bez jebkādiem papildus nosacījumiem, solot, ka palīdzības finansējums netiks izmantots, lai veiktu uzbrukumus Izraēlai.

ES ir Palestīnas pašpārvaldes lielākā palīdzības piešķīrēja, palestīniešu dzīves līme\na uzlabošanai ik gadus veltot aptuveni 606 miljonus ASV dolāru.

Vācijas kanclere Angela Merkele jau ir paziņojusi, ka sarunas netiks turpinātas, ja vien “Hamas” neatteiksies no saviem mērķiem veikt vardarbības aktus pret Izraēlu.

Pirmdienas pēcpusdienā šī jautājuma apspriešanai tiksies Tuvo Austrumu miera plāna galvenie atbalstītāji – ASV, ES, ANO un Krievija.

Arī ASV valsts sekretāre Kondolīza Raisa ir paziņojusi, ka viņas pārstāvētā valsts turpinās pildīt Palestīnas līderim Mahmudam Abasam dotos solījumus, taču nepalīdzēs “Hamas” vadītai valdībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!